Home Artikelen Downloads Fotoboek November 18 2017 10:51:10
Navigatie

Home

Artikelen

FAQWeblinks

Contact
Login
Gebruikernaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Welkom
Welkom op de site van PE1POV
Afscheid Examencommissie Radiozendamateurs
NieuwsAfscheid Examencommissie Radiozendamateurs
28-8-2008

Op woensdag 28 augustus heeft Agentschap Telecom afscheid genomen van de Examencommissie Radiozendamateurs. Het afscheid vloeit direct voort uit de inwerkingtreding van de Examenregeling frequentiegebruik 2008 die per 1 augustus van kracht is geworden.

Tijdens het afscheid in het Berghotel in Amersfoort ontvingen alle leden van de examencommissie uit handen van directeur-hoofdinspecteur Schreur een oorkonde als blijk van waardering. De betrokkenheid van de commissie bij het radioamateurisme is groot, dat blijk ook uit het feit dat het langstzittende commissielid 49 jaar zijn bijdrage aan de commissie heeft geleverd.

Lees de speech van mevrouw Schreur
zwaailicht via autoradio
NieuwsExperiment met aankondigen zwaailicht via autoradio

18-8-2008
Vergunning voor UMCG-ambulancezorg en Brandweer Utrecht

Agentschap Telecom heeft twee vergunningen verleend voor een experiment met een radiozender die de komst van ambulance, brandweer of politie over de autoradio aankondigt. De vergunningen zijn verleend aan UMCG-ambulancezorg voor de regio Groningen en Drenthe en de brandweer van de gemeente Utrecht.

De zender heeft een bereik tot enkele honderden meters en moet automobilisten waarschuwen voor de nadering van een voertuig met zwaailicht en sirene. Op de autoradio is dan een signaal te horen en bij autoradior17;s die voorzien zijn van RDS verschijnt tevens een tekstbericht op de display.

Het experiment is bedoeld om weggebruikers vroegtijdig te informeren over een naderend voorrangsvoertuig en tevens het gedrag van de weggebruikers te bestuderen. Moderne auto's zijn goed ge´soleerd. Als de radio aanstaat, is een sirene vaak niet goed hoorbaar. Mogelijk is daar nu een oplossing voor.

Agentschap Telecom is de toezichthouder, uitvoerder en expert voor het gehele elektronische communicatiedomein. De drie hoofdtaken van het agentschap zijn het verwerven, uitgeven en beschermen van frequentieruimte. Agentschap Telecom is onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken.